Min behandling af rygestop

Min behandling tager ca. et kvarter, men jeg vil anbefale dig at få massage efter nålene er sat, det hjælper til at komme af med affaldsstofferne og så du er godt afslappet når du går herfra.

Første gang du kommer, tager vi en snak om dine rygevaner og derefter sætter jeg nålene i dit ene øre. Det er nogle bitte små nåle som dækkes af et hudfarvet plaster. De skal sidde i øret i 14 dage. De tager 60 % af rygetrangen, de sidste 40 % skal du selv klare. Behandlingen kræver at du kommer 3 gange, med 4 ugers mellemrum. 

 

 

 

ALLE kan holde op med at ryge – nogle med hjælp, andre uden! Ønsker du hjælp til at slippe fri af nikotintrangen, er øreakupunktur et fantastisk godt hjælpemiddel. Faktisk stopper 8 ud af 10 fra dag til dag!

Vi ved alle at rygning er farligt for helbredet, tænk på:

at rygere i gennemsnit lever 7 år kortere end ikke-rygere

at de sidste 5-10 år af en rygers liv sandsynligvis vil være præget af alvorlig sygdom og dårlig livskvalitet

at rygere har øget risiko for kræft, blodpropper, hjerneblødninger og lungesygdomme

at rygere ældes hurtigere – især huden tager skade

at rygere kan have svært ved at få børn

at røg også er skadelig for dine omgivelser! Passiv rygning giver højere risiko for lungekræft, blodpropper og hjerneblødninger. Desuden er der større risiko for at børn, der er passiv rygere, udvikler astma, bronkitis og mellemørebetændelse

INDEN BEHANDLINGEN:

Vælg en stopdato indenfor 5-14 dage

Fortæl din familie og dine venner om din beslutning

Forsøg at nedsætte forbruget af cigaretter – dog UDEN nikotinplaster/tyggegummi, da du så stadig vil være afhængig af nikotin. Nikotin påvirker vores nervesystem, og er et af de mest vanedannende stoffer der findes! Faktisk er det et gammelt middel mod depressioner.

BEHANDLINGEN:

Ved akupunktur behandling med nåle erstatter man effekten af nikotin, så du undgår abstinenser, dvs. at tobaks/nikotintrangen forsvinder. Men vanen kan desværre ikke fjernes – den må du selv kæmpe med!

Jeg finder 4 punkter på dit øre som jeg sætter nåle i, men for at finde de nøjagtige punkter er det vigtigt, at du IKKE ryger, bruger anden form for nikotin eller drikker for meget kaffe/te de sidste 6 timer før behandlingen.

Vær opmærksom på at du måske føler tilbagefald efter  6-8 uger, når kroppen er tømt for nikotin. Nogle har da behov for en enkelt opfølgende behandling .

DU ER LIGE HOLDT OP MED AT RYGE OG DET ER EN STOR FORANDRING I DIT LIV…

Når du ikke har røget i 5 dage, ser verden fuldkommen anderledes ud. Det er rart ikke at skulle ryge hele tiden… Det er skønt at have en frisk smag i munden… Du kommer til at dufte og smage alting anderledes… Og du får mere energi…

Ja, der er stor sandsynlighed for, at du helst vil undvære cigaretterne efter ganske få dage. Når livet senere lægger et ’stridspunkt’ for dagen, så ved en tidligere ryger, hvad en cigaret kan gøre – men VÆR STÆRK og KLOG, tag ikke et sug, men find en anden løsning UDEN tobak! Gå lange ture i den friske luft! Spis frugt og grønt! Drik masser af vand!

Det er let at holde op med at ryge – det er sværere ikke svært at falde tilbage!!

Det vil være en hjælp for dig, hvis du drikker mindre mængder kaffe/te og spiritus den næste tid. Især spiritussen hæmmer bevidstheden og giver ofte tilbagefald ved rygestop.

Når du holder op med at ryge sker der følgende:

30 min. efter: blodtryk og puls bliver normal – blodcirkulationen bedres

8 timer efter: indholdet af kulilte i blodet er halveret – kondition forbedret

24 timer efter: din risiko for blodpropper i hjerter er allerede mindsket

48 timer efter: Kulilten i blodet er væk – bedre lugte/smagssans – bedre kondition

4 uger efter: du hoster mindre og har ikke åndenød

1 år efter: din risiko for blodpropper og hjerneblødninger er halveret

5 år efter: din risiko for hjertekarsygdomme er næsten den samme som en ikke-ryger

10 år efter: din risiko for lungekræft er nu faldet med 50 %

15 år efter: din risiko for at få lungekræft er næsten den samme som  for ikke-rygere

DET ER ALDRIG FOR SENT AT STOPPE MED AT RYGE!